Shop

Webwinkel

De 100 beste cartoons 2018 & 2019


Van de 100 beste inzendingen van het jaar 2018 en respectievelijk 2019 zijn digitale boekjes gemaakt. De boekjes worden u gratis aangeboden door stichting Pers & Prent. Download ze hier:

Inktspotprijs 2018.pdf

Inktspotprijs 2019.pdf

'De 100 beste cartoons - Inktspotprijs 2017'

Te koop daags na de prijsuitreiking: het prachtige boek 'De 100 beste cartoons - Inktspotprijs 2017'. Een overzicht met de 100 allerbeste inzendingen voor de Inktspotprijs, uitgegeven door Bas Lubberhuizen. Een leuk boekje voor uzelf of om cadeau te geven (prijs slechts € 12,50). Te verkrijgen (of te bestellen) bij alle boekhandels vanaf 27 september.


Lees meer!

INKTSPOT 2016

Verschenen bij uitgeverij Lubberhuizen: INKTSPOT 2016, de beste spotprenten van het politiek jaar 2015-2016. 


Een prachtig overzicht met maar liefst 130 cartoons: de beste inzendingen voor de Inktspotprijs 2016. De oorlog iin Syrië, de vluchtelingencrisis in Europa, de lange arm van de Turkse president Erdogan, de Brexit en natuurlijk de capriolen van Donald Trump en onze eigen Ard van der Steur: de humor waarmee de tekenaars hun onderwerpen een draai geven, is de ene keer wrang, de andere keer onverbloemd kritisch. Met uiteraard alle winnende tekeningen. Voorwoord door Jean-Pierre Geelen.  

Bestellen kan hier: INKTSPOT lubberhuizen.nl

INKTSPOT 2014-2015


  • INKTSPOT 2014-2015

De beste spotprenten van het politiek jaar 2014-2015

De aanslag op Charlie Hebdo heeft op een tragische manier de kracht van politieke prenten aangetoond.In dit getekende jaaroverzicht is als hommage aan het Franse tijdschrift een keuze uit de Nederlandse tekeningen opgenomen. Daarnaast krijgt de winnende prent van de Inktspotprijs, de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar, een bijzondere vermelding.

INKTSPOT toont de beste politieke tekeningen van de bekendste Nederlandse tekenaars, onder wie Ruben L. Openheimer, Bas van der Schot, Joep Bertrams en Jos Collignon. Op scherpe en humoristische wijze brengen zij het nieuws voor het voetlicht. Alle thema’s die het jaar hebben bepaald komen voorbij. Soms genadeloos hard, maar altijd met een relativerende kwinkslag.


IN DE MEDIA:

'Van Argibald tot Wolterink, liefst 31 tekenaars zorgden ervoor dat dit boekje met een gulle lach gevuld kon worden, waardoor je met plezier terugkijkt op een jaar dat het predikaat ‘plezierig’ niet verdient. En zeker niet voor cartoonisten.'
Jos van Waterschoot, Strip Tease op stripschap.nl

'Interessante verzameling.' - NBD

Bestel nu INKTSPOT 2014-2015.

INKTSPOT 2013-2014


De beste spotprenten uit het politiek jaar 2013-2014. Joep Bertrams, Fokke & Sukke, Jos Collignon e.v.a.

'Wie een staalkaart wil zien van wat er aan cartoons verschijnt in het publieke debat, die moet er maar eens lekker voor gaan zitten en grim- en glimlachend het afgelopen politieke jaar nog eens doorbladeren.' Jos van Waterschoot – Stripnieuws

'Een fraai overzichtelijk boekje'
'Mooi vormgegeven, handzaam, goede informatie over de cartoonisten en de prenten. Informatieve terugblik op Nederlandse en internationale gebeurtenissen in woord en beeld.' – NBD Biblion

Bestel nu bij Uitgeverij Lubberhuizen.

INKTSPOT toont de beste politieke tekeningen van de bekendste Nederlandse tekenaars, onder wie Peter van Straaten, Bas van der Schot, Joep Bertrams, Jos Collignon, Siegfried Woldhek en Argus. In dit getekende overzicht is ook de winnende prent voor de Inktspotprijs opgenomen, de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar.

Met hun bijzondere tekeningen brengen de Nederlandse politiek tekenaars traditiegetrouw op humoristische wijze het nieuws voor het voetlicht. Alle thema’s die het jaar hebben bepaald komen voorbij, van de binnenlandse politieke verhoudingen en de afluisterschandalen rond de NSA tot de steeds bloediger wordende oorlog in Syrië en de voortdurende wereldwijde financiële crisis. Soms genadeloos hard, maar altijd met een relativerende kwinkslag.

Argus – Joep Bertrams – Jos Collignon – Arend van Dam – Farhad – Djanko – Merijn Beeldverteller – Pieter Geenen – Tom Janssen – Gijs Kast – Benjamin Kikkert – Theo Gootjes – Hajo – Albo Helm – Paul Kusters – Bas Köhler – Marco Lap – Ruben L. Oppenheimer - Jeroen de Leijer – Len Munnik – Marijn – Floris Oudshoorn – Milo – Tjeerd Royaards – Marnix Rueb – Bas van der Schot – Martyn F. Overweel – Pluis – Reid, Geleijnse & Van Tol (RGvT) – TRIK – Peter van Straaten – Stefan Verwey – Mirjam Vissers – Nico Visscher – Berend Vonk – Siegfried – Woldhek

Politiek in Prent: voor de liefhebber

Eerdere edities van de catalogus Politiek in Prent zijn eventueel nog beschikbaar. Stuur daarvoor een mail naar Stichting Pers & Prent. 

Webwinkel en publicaties

Op deze pagina kunt u de nieuwste producten bestellen van Stichting Pers en Prent. 

Onder de Webshop staan de INKTSPOT-boeken met de beste politieke tekeningen van dat jaar.  
Inktspot 2018 en 2019 zijn verkrijgbaar als download.
Inktspot 2017, 2016, 2015 en 2014 zijn verschenen bij Uitgeverij Lubberhuizen.