Vindt u het ook belangrijk dat de Inktspotprijs elk jaar kan worden uitgereikt? Dat niet alleen het vrije woord maar ook het vrije beeld een stem heeft? En dat de politieke tekening of cartoon de aandacht krijgt die het verdient?

Word dan Vriend van stichting Pers & Prent.

Stichting Pers & Prent krijgt geen subsidie van het Rijk, we zijn dan ook volledig afhankelijk van enkele subsidieverstrekkers, zoals Stichting Democratie & Media en Nieuwspoort (zie ook pagina 'Pers & Prent'). Omdat we elk jaar weer opnieuw moeten afwachten wat er op dit gebied mogelijk is en welke sponsors ons (blijven) steunen, is het essentieel over meer geldbronnen te kunnen beschikken om het voortbestaan van Pers & Prent te garanderen – en daarmee de Inktspotprijs.

Het bestuurswerk van de stichting is puur vrijwilligerswerk en de gelden die we binnenkrijgen worden slechts besteed aan de prijs en andere (promotie)activiteiten die de Inktspotprijs en de politieke tekening ten goede komen.

Wilt u ons werk steunen? Wij zijn heel blij met elke bijdrage!

Bij een bijdrage van 35 euro of meer mag u zich officieel Vriend van Pers & Prent noemen en krijgt u als dank:

  • een uitnodiging voor de uitreiking van de Inktspotprijs in Nieuwspoort, inclusief receptie;
  • het prachtige boek INKTSPOT met daarin de beste inzendingen voor de Inktspotprijs van dat jaar (verschijnt bij uitgeverij Lubberhuizen);
  • een paar keer per jaar een Nieuwsbrief over onze activiteiten, met speciale aanbiedingen/kortingen voor onze Vrienden.


Ons rekeningnummer (IBAN): NL74 INGB 0007 5833 12 (Stichting Pers & Prent, Amsterdam).


Uw bijdrage aan stichting Pers & Prent is aftrekbaar als gift bij de Belastingdienst.
RSIN/ fiscaal nummer ANBI: 804100536


Ja! Ik word nu Vriend van Pers & Prent! Vul hier het formulier in.